Monday, April 15, 2013

Kerajaan Negeri Sabah telah menubuhkan dana khas di bawah Yayasan Usaha Maju (YUM) bagi menyediakan pinjaman mudah kepada wanita dan juga kepada sesiapa yang memerlukan bantuan kewangan untuk memulakan perniagaan kecil.

Menurut Musa Aman sewaktu seminar " Wanita Penggerak Transformasi Negara", YUM telah memberikan di antara RM10, 000 dan RM30, 000 sebagai pinjaman mudah dan kebanyakan di antara mereka adalah ibu tunggal.

"Saya gembira mengatakan di sini bahawa, peminjam-peminjam ini sangat mudah untuk membayarnya kembali. Ini membuatkan kami untuk terus memberikan pinjaman ini kepada orang lain. Walaupun jumlahnya tidaklah terlalu banyak tetapi ianya juga sangat bermakna untuk wanita- wanita yang lain untuk mereka memulakan perniagaan kecil-kecilan dan menyara kehidupan", tambah Musa.

Musa juga mengalu-alukan inisiatif NCWO dalam menganjurkan seminar yang bertujuan untuk menghasilkan satu kumpulan wanita yang berwibawa,

"kita sedar wanita memainkan peranan yang penting dalam menyumbang kepada pembangunan negara", tambahnya lagi.

"Mereka juga berpengaruh dan memainkan peranan bersama-sama dengan lelaki dalam usaha untuk membangunkan negara dan negeri," tegas beliau.

Kerajaan negeri, katanya, sentiasa menyokong wanita dan sumbangan mereka. Pembinaan RM 13 juta Wisma Wanita yang telah dibina dikhaskan untuk wanita adalah bukti sokongan Kerajaan Negeri kepada mereka.


Salam,
Bah ~ Sabah ~ Bah


Reactions:

3 comments:

 1. Adakah anda berfikir untuk mendapatkan bantuan kewangan, Adakah anda serius memerlukan pinjaman segera, Adakah anda berfikir untuk memulakan perniagaan anda sendiri, anda berada dalam hutang, ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda kerana kami menyediakan pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, dan korporat pinjaman, dan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%, kami menjamin semua pelanggan berharga kami bahawa mereka akan mendapat semua pinjaman masing-masing dan menjadi tahun baru dengan senyuman di wajah mereka.
  Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami sekarang melalui e-mel {} gloryloanfirm@gmail.com

  Maklumat peminjam:

  Nama Penuh: _______________
  Negara: __________________
  Seks: ______________________
  Umur: ______________________
  Jumlah Pinjaman Diperlukan: _______
  Tempoh pinjaman: ____________
  Tujuan pinjaman: _____________
  Nombor Telefon Bimbit: ________

  Puan Glory

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada no phone..masih valid lagi kh untuk mohon pinjaman tu..

   Delete
 2. Hello Semua orang,
  Nama saya Ahmad Asnul Brunei, saya menghubungi Encik Osman Loan Firm untuk jumlah pinjaman perniagaan sebanyak $ 250,000, Kemudian saya diberitahu tentang langkah Meluluskan jumlah pinjaman saya diminta, selepas mengambil risiko lagi kerana saya begitu banyak terdesak untuk menubuhkan sebuah perniagaan untuk kejutan terbesar saya, jumlah pinjaman Telah dikreditkan ke akaun bank saya dalam tempoh 24 jam perbankan Tanpa sebarang tekanan untuk mendapatkan pinjaman saya. Kerana saya Telah terkejut i adalah yang pertama untuk menjadi mangsa penipuan! Jika anda berminat untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman & anda yang terletak di mana-mana negara, saya akan memberi nasihat boleh menyentuh Mr Osman Loan Firm melalui e-mel osmanloanserves@gmail.com

  BORANG MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN
  Nama pertama ......
  Nama tengah .....
  2) Jenis Kelamin: .........
  3) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .........
  4) Tempoh Pinjaman: .........
  5) Negara: .........
  6) Alamat Rumah: .........
  7) Nombor Telefon: .........
  8) Alamat e-mel ..........
  9) Pendapatan Bulanan: .....................
  10) Pekerjaan: ...........................
  11) Yang laman web adakah anda di sini tentang kami .....................
  Terima kasih dan salam mesra.
  E-mel Derek osmanloanserves@gmail.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...